zondag 3 juli 2011

Jongste dochter op kamp in België / Quilt dochter met vlinders

Goedemiddag,

Mijn laptop is hopelijk vandaag in een wat beter humeur en "mag" ik een berichtje plaatsen.

Wij zijn vanmorgen vroeg op weg gegaan naar België om onze jongste dochter, Zillah, weg te brengen naar het KKKK-kamp (Kinder- en Kleuter KnalKamp) in Mol. Haar beste vriendin is twee jaar geleden verhuist naar België en regelmatig logeren de meiden nog bij elkaar om elkaar vooral niet uit het oog te verliezen. Het kamp is vanmorgen begonnen en wij halen haar weer vrijdagavond op. Zij en haar vriendin waren volgens mij de enigste Nederlanders, want toen zij hun t-shirt gingen ophalen werd gelijk omgeroepen dat alle Nederlanders binnen waren!
Gisteren hebben wij nog snel een stretcher gehaald en vanmorgen hebben wij deze in één van de schoollokalen geïnstalleerd. Allemaal dicht bij elkaar.


Daarna moest het kamp t-shirt worden aangetrokken met daarop een shawl en houten lepel om de nek! 
De begeleiders gaven hierbij de uitleg aan Zillah dat zij heel de week met de houten lepel moest eten. Jammer dat ik toen geen fototoestel bij mij had, want je had haar gezicht moeten zien!


Hier zit Zillah op haar bed met t-shirt, shawl en houten lepel.

Na het installeren ging iedereen naar buiten waar voor alle ouders, broertjes en zusjes het kamplied ten gehore werd gebracht, waarna zij (ruim 250 kinderen en 80 begeleiders!) het bos in liepen om te gaan lunchen.

Beetje onwennig aan het meedansen!

Daarna hebben wij nog gezellig een kopje koffie gedronken en heerlijk geluncht bij onze vrienden in Mol. In Mol is trouwens elke zondag (ook op feestdagen) de bakker in de ochtend open! Dat lijkt mij echt heerlijk, verse broodjes op de zondag.

In de tussentijd wil ik proberen om de quilt voor haar helemaal af te maken.
Haar quilt wordt dan ook onder strikte begeleiding van haarzelf gemaakt. De kleuren en stoffen zijn uitgezocht, vlinder uitzoeken, zelf de plaats van de vlinder bepalen en mevrouw wil ook graag dat de quilt wordt doorgequilt d.m.v. meanderen.
De vlinders zitter er ondertussen op en van mijn vriendin Diana mag ik haar naaimachine lenen en ben ik nu druk bezig met het meanderen. Ook ondertussen heb ik al nagedacht wat voor stiksel er in de randen komt.Wordt vervolgd. Happy Quilting.

6 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Wat leuk op kamp met een vriendin. O, ik had haar gezicht ook wel willen zien dat ze met die houten lepel moest eten.

De quilt wordt prachtig!!! Quiltse deze week!

Groetjes, Collie

q.lodge gerda zei

Een hele week zonder je meisje. Heb je geen traantje moeten laten? Afijn, lekker werken aan je quilt > ook heerlijk en voor je het weet is ze weer thuis!

Elle zei

Als je aan de quilt werkt, is je dochter toch nog een beetje bij je. Wat wordt dat een leuke quilt en wat leuk dat ze het zelf zo bepaald heeft. Veel plezier met het meanderen.
Groetjes Elle

Anny zei

Leuke quilt, lief die vlinders. Gaat het meanderen een beetje want het is een hele lap! En.. tja, dat gezicht had ik ook weleens willen zien...

Nachtgewächs zei

hello Yvonne, you've done great work. Your Quilt is amazing
xoxo
Ariane

Anita V. zei

O wat lief die vlindertjes! wat een leuk idee, wordt erg mooi zo!

Related Posts with Thumbnails